Telefon

041255308

E-pošta

info@beli-zmaj.com

Odpiralni čas

Pon - Pet: 9 - 12 ter 15 - 21

Magnezijeva terapija in njene koristi

Magnezijeva terapija… Presežek kalcija v tkivih reguliramo z dodajanjem zadostnih količin magnezija. Ker absorpcija magnezija, ki ga uživamo v obliki tablet in podobnih dodatkov praviloma ni zadostna, vam priporočamo magnezijevo transdermalno terapijo. Magnezij se v obliki magnezijevega olja (raztopina magnezijevega klorida v destilirani vodi) med masažo nanaša neposredno na kožo, skozi katero prehaja v tkiva, ki ga absorbirajo v potrebnih količinah.

Magnezij

Magnezij je eden izmed bistvenih elementov za pravilno delovanje človeškega telesa. Sodeluje pri večini življenjslih procesov (delovanje živčevja, mišičja, krvožilja,…).Imenovan tudi antistresni mineral, s pomirjujočim vplivom je potreben predvsem športnikom, starostnikom, ljudem pod večjimi obremenitvami, tistim, ki uživajo večje količine kalcija,…
Dodatek magnezija izboljšuje spanec, pomaga pri mišičnih krčih, glavobolih, lajša simptome PMS, izbolšuje delovanje živčnega sistema, metabolizma in ostalih življenjskih procesov. Pomaga pri vitaliziranju telesa, saj je njegova vloga med drugim ta, da regulira presežek kalcija, ki se nabira med celicami (t.i. kalcifikacija tkiv). Posledično je telo mehkejše, mladostnejše (t.i. biokemija mladosti).

Magnezijev klorid

“Sodoben” stresen način življenja povzroči potrebe po dodatnem magneziju, “moderna” prehrana pa nam ga ne daje dovolj.
Eden izmed učinkovitih načinov, da telo oskrbimo z dodatnim magnezijem je čezkožna-transdermalna aplikacija. S katero se izognemo prebavnemu traktu (problemi z absorpcijo, kislino, diareja).
Magnezijev klorid v obliki magnezijevega ‘olja’ se s pršenjem nanaša neposredno na kožo. Sledi klasična masaža z mandljevim oljem.

Magnezijeva terapija

Priporočene vsebine